Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Повідомлення про розшук Ульянченко зникло з сайту МВС

Із сайту Міністерства внутрішніх справ зникло повідомлення про те, що Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього голову Київської обласної державної адміністрації Віру Ульянченко.

Тепер при пошуку в розділі «Особи, які переховуються від органів прокуратури» за прізвищем «Ульянченко» знаходиться тільки одна, інша особа з цим прізвищем.

Раніше в понеділок, 14 вересня агентство УНІАН, а також сама Віра Ульянченко заявили з посиланням на СБУ, що там її в розшук не оголошували.

Сама Ульянченко в інтерв’ю Радіо Свобода та іншим засобам інформації повідомила, що останніми місяцями перебуває в Києві, і оголошення про розшук стало для неї несподіванкою. Вона назвала це оголошення провокацією, «причому не лише проти себе, але й проти правоохоронних органів».

Натомість речник МВС Артем Шевченко повідомив Радіо Свобода, що публікацією повідомлення про розшук Віри Ульянченко там лише виконали технічну функцію, отримавши пакет документів від СБУ.

Раніше в понеділок, 14 вересня, на сайті МВС у розділі «Особи, які переховуються від органів прокуратури» зауважили повідомлення, що СБУ оголосила Ульянченко в розшук.

За тим повідомленням, її розшукували через підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Генеральна прокуратура 1 липня оголосила про підозру колишньому президентові Вікторові Януковичу, а також іще низці чиновників, зокрема і Вірі Ульянченко, яка була головою ОДА Київщини з 2006 до 2009 року, в незаконному привласненні земельної ділянки в Сухолуччі.

Віра Ульянченко у 2009–2010 роках за президентства Віктора Ющенка очолювала секретаріат президента.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ