Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Повідомлення щодо зустрічі ДЕСС та представників УПЦ МП

В Державній службі України з етнополітики розповіли про результати зустрічі з представниками УПЦ МП.

До Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) надходять численні запити духовенства та представників монаших громад з приводу зустрічі, яка відбулась між керівництвом ДЕСС та членами єпископату Української Православної Церкви (в єдності з московським патріархатом) (далі – УПЦ).

Представники духовенства і монаших спільнот стверджують, що священноначалля не інформує їх про зміст цієї зустрічі, що породжує численні спекуляції на цій темі.

У зв’язку із цим ДЕСС повідомляє, що така зустріч дійсно відбулась. Під час зустрічі члени єпископату УПЦ, які за їхніми словами діяли за благословенням предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія, висловили бажання отримати письмові рекомендації про те, які дії з боку УПЦ могли б засвідчити про її вихід зі складу Російської Православної Церкви (далі – РПЦ). Такі рекомендації були сформульовані і надіслані вже наступного дня після зустрічі. 

Члени єпископату УПЦ обіцяли розглянути ці роз’яснення у двотижневий термін. Оскільки відповіді на лист ДЕСС не надійшла ані в двотижневий, ані в трьохтижневий термін, а також враховуючи значний інтерес до цього питання в релігійному середовищі, ДЕСС вважає за можливе оприлюднити лист, який був надісланий представникам УПЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ