Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Пожежні усього світу відзначають професійне свято

Сьогодні, 4 травня, - у день спомину святого Флоріана Лорхського, якого вважають покровителем вогнеборців, у світі відзначається Міжнародний день пожежних (IFFD). Про це йдеться у повіломленні на сайті ДСНС України.

В пам'ять про трагічну загибель п'ятьох австралійських вогнеборців під час масштабної лісової пожежі у в 1998 році, люди вшановують пожежних, які не повернулися зі служби, і демонструють свою вдячність та повагу тим, хто обрав таку небезпечну професію.

“У пожежній службі ми боремося разом проти одного спільного ворога – вогню – незалежно від того, з якої країни ми родом, яку форму носимо або якою мовою говоримо”, – саме це послання Джей-Джея Едмондсона — пожежного-волонтера спонукало громадськість у 1999 році започаткувати міжнародне професійне свято вогнеборців.

У цей день українські рятувальники приєднується до вшанування пам'яті загиблих колег та бажають вогнеборцям з усього світу завжди повертатися з бойових чергувань до своїх родин цілими та неушкодженими.

За потреби, ДСНС завжди готова вирушити на допомогу колегам з інших країн у боротьбі із вогняною стихією. Підтвердженням цьому — рятувальні операції останніх років у Державі Ізраїль у 2016-му, а також у Республіці Чорногорія та в Грузії у 2017 році, де вирували масштабні лісові пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ