Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пожежу на складах боєприпасів у Сватовому ліквідовано, вибухів не чути

Пожежу, що виникла ввечері 29 жовтня на складах Міністерства оборони України поблизу Сватового (Луганська область), ліквідовано. Про це повідомила в п'ятницю, 30 жовтня, прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«За інформацією штабу, який продовжує працювати в Сватовому, станом на 18 годину пожежу на арсеналі вдалося загасити остаточно, вибухи не чутні», – йдеться в повідомленні.

У той же час, ліквідовано пожежу на розташованому поруч складі мінеральних добрив ПО «Агрохім». Приймаються повноформатні заходи з ліквідації наслідків.

«Не припиняються і роботи з підрахунку збитків, формування реєстру пошкоджених об'єктів і потреби у відповідній гуманітарній допомозі», – зазначили в обладміністрації.

Зокрема, відомості про руйнування надійшли від ПАТ «Луганськгаз»: повністю знищено адміністративну будівлю газового господарства, складські приміщення з матеріалами, оргтехніку, меблі, проектну документацію, автопарк підприємства.

На ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» пошкоджено 5 повітряних ліній ВЛ-35 кВ «Сватове – Маньківка», «Сватове – Мілуватка», «Сватове – Райгородка» (організовані відновлювальні роботи); 5 повітряних ліній ВЛ-10 кВ: ВЛ-10 кВ №05 (потрібне проведення піротехнічних робіт).

У зв'язку з пошкодженням повітряної лінії ПЛ-10 кВ знеструмлені 29 трансформаторних підстанцій ТП-10 кВ.

На підстанції «Сватове» – 110 кВ (розташована в 0,9 км від місця пожежі) пошкоджено 28 вікон.

Сватівські районні електричні мережі: зруйновані адмінбудівля, бокси, майстерні.

За попередньою інформацією, пожежа почалася в результаті пострілу з ракетниці. В результаті загинули дві людини.

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що можливою причиною пожежі є дії противника, який намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ