Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Працівники Держархіву Львівської області обмінялись досвідом із польськими колегами

Цими днями в м. Перемишль-Маркова (Республіка Польща) відбулась міжнародна наукова конференція «Проблема допомоги євреям під час ІІ Світової Війни за джерелами польських та іноземних архівів», у якій взяли участь представники з архівів Польщі та України, зокрема Державного архіву Львівської області. Про це проінформували 23 жовтня у прес-службі Львівської ОДА.

Відтак, заступник директора Держархіву Львівської області Галина Кордіяка виступила із доповіддю «Порятунок євреїв місцевим населенням Галичини у роки нацистської окупації (за джерелами Державного архіву Львівської області)». Учасники наукової конференції відвідали Музей поляків, що рятували євреїв під час Другої світової війни імені родини Ульмів в Маркова.

Конференцію організували з метою аналізу всіх збережених історичних матеріалів, де висвітлено ставлення суспільства до трагедії Голокосту, а також масштаби допомоги єврейському населенню, кількість людей, що брали участь в цій діяльності, та кількість людей, які померли чи зазнали  репресій через будь-яку форму підтримки єврейської громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ