Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як поводитися, коли лунає державний Гімн: у Держархіві розповіли про унікальну книгу

У Державному архіві Львівської області зберігається книга «Необхідні звичаї (практичні поради, як поводитися між рідними і чужими, дома і в прилюдних місцях)» (1937 р.).

Матеріали до видання зібрав автор С. Русявий.

Зокрема, у Держархіві області розповіли про цитати з праці, які стосуються поводження, коли лунає державний Гімн будь-якої держави:

«…Під час гімну, чи якоїсь поважної початкової пісні муситься встати, навіть коли би ми були на концерті, де співали б нам чужі гімни. Підчас співу не вільно говорити, а по-відспіванні гімну не вільно плескати…».

«…А коли почуємо звуки нашого народного гімну, то нам слід встати й не ворухнутися. Шануючи рідний гімн, шануємо свою націю. Сором би було розглядатися, говорити і виходити підчас гімну. Навіть підчас співу чужих гімнів виховані люди встануть і поважно вислухають його, чим дадуть доказ  своєї високої культури…».

«Шануючи рідний гімн, шануємо свою націю!», - наголошується у книзі.

Свою працю автор завершує наступними словами: «Увага у цій книжечці схоплена на основі обсервацій життя селянина і на основі лектури. Зрозуміла річ, що не всі уваги можна буде стисло примінити у щоденному житті, та однак повинно їх всіх точно вивчити і знати та старатися приміняти у щоденному житті, бо культурний світ числиться тільки з вихованими людьми. Коли шануємо других, шануємо себе. Добра поведінка є підвалиною, що на ній спирається доля людини. Чим краща поведінка, тим певніші успіхи».

Нагадаємо, що під час воєнного стану прийом громадян у Державному архіві Львівської області не проводиться та обмежується доступ користувачів до читального залу. Проте можна отримати сканкопії необхідних вам документів/книг/праць, які зберігаються в архіві. Для цього слід надіслати заяву на електронну пошту установи - [email protected] . У разі необхідності отримання консультації - звертатися за телефонами:  (032) 235-47-22, (032) 235-53-50. Також письмові заяви можна надсилати на поштову адресу: 79008, м. Львів, вулиця Підвальна, 13.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ