Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держархів підготував виставку "Чорнобильська катастрофа на сторінках пам’яті Львівщини"

До 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи Державний архів Львівської області підготував виставку ʺЧорнобильська катастрофа на сторінках пам’яті Львівщиниʺ. Про це повідомили 23 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
1/1

Виставка містить низку документів, зокрема, узагальнені дані про прибулих із зони ЧАЕС у Львівську область станом на 28.07.86 р., клопотання ʺПро виділення квартир під сімейні гуртожитки у Сихівському житловому масиві для працівників Чорнобильської АЕСʺ, постанова ʺПро надання дозволу на заселення будинку виробничого об’єднання ʺУкрзахідвугілляʺ працівниками Чорнобильської дільниці Міненергоремонтʺ, газетні статті: ʺЧорний більʺ, ʺДзвони Чорнобиляʺ, ʺПро хід виконання невідкладних заходів по ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофиʺ та інші.

ʺКатастрофа змінила життя мільйонів українців, ця трагедія і дотепер залишається болючою раною. Варто пам’ятати про подвиг та самопожертву ліквідаторів аварії, які йшли у радіаційне пекло, врятували нас та закрили собою світ від поширення радіаціїʺ, - наголошує Ірина Мартенс, директор Державного архіву Львівської області.

Виставку можна переглянути онлайн.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, львів’ян запрошують долучитись до онлайн-дискусії "Філософія Чорнобиля".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ