Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Правляча партія перемагає на виборах в Європарламент в Болгарії

Правляча в країні партія "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЕРБ) в коаліції з правою партією "Союз демократичних сил" перемагає на виборах в Європарламент.

Про це повідомляє УНН з посиланням на ЦВК Болгарії.

Як заявила ЦВК, на підставі даних обробки 51% протоколів, представлених о 06:00, партія, яку очолює прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, отримала 30,76% голосів виборців, а її основного суперника - Болгарську соціалістичну партію, підтримали 25,32 %.

Третє місце займає "Рух за права і свободи" - 12,78%. Своїх представників до Європарламенту відправляють також партія "ВМРО - Болгарський національний рух" - 8,23% і коаліція "Демократична Болгарія" - 7,2%.

Виборча активність на виборах в ЕП склала 26,22%.

Для участі у виборах до Європарламенту в країні було зареєстровано 318 кандидатів з 13 партій, восьми коаліцій і шести ініціативних комітетів, які висували незалежних кандидатів. Виборчий поріг становив 5,8%. Всього в Європарламент від Болгарії повинні бути обрані 17 депутатів.

Перше місце на виборах до Європейського парламенту, які пройшли в останні три дні в усіх 28 країнах ЄС, займає блок християнських демократів, який разом з альянсом соціалістів і демократів, а також соціал-демократами зможе зберегти більшість у новому скликанні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ