Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правники Львова планують створити сайт і „гарячу лінію”, де надаватимуть консультуції щодо виборчого законодавства

Учасники громадської ініціативи щодо сприяння у покращенні роботи виборчих комісій на Львівщині - науковці, експерти з виборчого права та студенти-юристи заявлять про спроможність та готовність у наданні в телефонному та он-лайн режимі, консультаційної допомоги насамперед територіальним та іншим виборчим комісіям з питань виборчого законодавства, його додержання та однакового застосування, складення відповідної виборчої документації та здійснення незалежного експертизи постанов та рішень виборчих комісій на предмет відповідності чинному законодавству. Про це „Гал-info” повідомив координатор ініціативи експерт з виборчого права Ярослав Жукровський.
„Вважаємо, що наявні в учасників громадської ініціативи теоретичні та практичні навики у застосуванні виборчого законодавства сприятимуть його кращому розумінню, неухильному виконанню та практично допомагатимуть членам виборчих комісій в належній організації роботи. Звертаємось до виборчих комісій із проханням про розуміння нашої ініціативи та конструктивну співпрацю. Дані ініціатива відкрита для усіх хто має бажання допомагати виборчим комісіям у належному здійсненні їхніх повноважень”, — зазначив він.
Експерти з виборчого права, науковці та практики разом із студентами-правниками регулярно проводитимуть відкриті обговорення проблемних питань правового регулювання виборчого процесу, оприлюднюватимуть власні аналітичні розробки з виборчого права та проекти методичних рекомендацій по застосуванню законодавства, насамперед про вибори депутатів місцевих рад.
В рамках ініціативи також планується створення сайту www.vybory.lviv.ua , на якому окрім законодавства та офіційних документів, розміщуватимуться напрацювання та пропозиції для роботи виборчих комісій, подаватимуться результати незалежного політичного та правового аудиту виборчого процесу у місцеві ради Львівщини.
Учасниками ініціативи виступають: Інформаційно-правовий Центр „Наше право”, Інститут іміджмейкерства та реклами, Регіональний благодійний фонд „Резонанс”, Об'єднання студентів-правників, Інтернет-видання „Юриспруденція он-лайн”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ