Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представник Ватикану в ООН кардинал Ренато Раффаеле Мартіно відвідає з офіційним візитом Львів

Один з найдосвідченіших ватиканських дипломатів, Голова Папської Ради „Справедливість і Мир” кардинал Ренато Раффаеле Мартіно відвідає Україну з офіційним візитом. Під час своєї подорожі, яка відбудеться 3-6 лютого, він побуває у Львові та Києві, зустрінеться з представниками уряду, православними та католицькими єрархами. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі УГКЦ.
Четвертого лютого на зустрічі з представниками соціально-зорієнтованих організацій у Львові кардинал представить свої міркування щодо справи утвердження миру і нашої особистої суспільної відповідальності. Цього ж дня він зустрінеться зі студентами і професорами Українського Католицького Університету, в якому прочитає лекцію «Мир і війна в сучасному світі: виклики для Церкви». Вибір обох тем львівської частини візиту кардинала Мартіно зумовлений миротворчим досвідом гостя та його радикальними переконаннями щодо війни та насильства. Широко відоме, зокрема, публічне засудження страти Саддама Хусейна його еміненцією, який зазначив, що «смертна кара це завжди неприродна смерть, яку навіть держава не може застосовувати».
Головна мета його візиту в Україну – представлення українського перекладу Компендіуму (довідника соціального навчання церкви) соціальної доктрини Католицької Церкви, яке відбудеться 5 лютого в Києво-Могилянській академії. Під головуванням кардинала Мартіно Папська рада „Справедливість і мир” завершила більш ніж 5 річну працю над синтезом соціального вчення Католицької Церкви, доручену їй Папою Іваном Павлом ІІ. Результатом цієї праці стала публікація у 2004 році Компендіуму. Український переклад цієї праці підготували Комісія „Справедливість і мир” УГКЦ і видавництво отців домінікан „Кайрос” з благословення Синоду Єпископів УГКЦ та Конференції римо-католицьких єпископів в Україні.
Нагадаємо, що Ренато Раффаеле Мартіно – відомий дипломат Ватикану. Доктор канонічного права. Своє дипломатичне служіння він починав у представництвах Ватикану в країнах Латинської Америки й Азії, а потім понад 20 років був постійним спостерігачем Святого Престолу при ООН. З 2002 року він очолює папську раду „Справедливість і Мир”, з 2006 року він також голова Папської Ради у справах душпастирської опіки мігрантів і подорожуючих. У 2003 році номінований кардиналом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ