Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники УПЦ МП здійснюють обхід з мощами Св. Варвари вулицями Львова

Сьогодні в рамках урочистостей з нагоди 1700-ліття мученицької смерті св. Варвари, часточка мощів якої перебуває у храмі Св. Георгія, розпочався хресний хід з мощами центральними вулицями Львова. З 1990 року це перша хресна хода духовенства і вірних Свято-Георгіївського храму поза межами церковного подвір’я.

З нагоди ювілею цього року мощі вперше залишили стіни Свято-Георгіївського храму та відвідали парафії Львівської єпархії УПЦ (МП) у декількох районах області.
У хресній ході беруть участь близько 250 вірних Української Православної Церкви Московського Патріархату, і 50 священослужителів УПЦ МП на чолі з архієпископом Львівським і Галицьким Августином (Маркевичем).
Обхід розпочався з церкви Св. Георгія, що на вул. Короленка; пройшли площею Ринок, де була перша зупинка з короткою молитвою; зупинилися також біля фігури Матері Божої і рухаються до інших храмів міста.
Ось уже близько тисячі років на українській землі нетлінно спочивають мощі святої Великомучениці Варвари, юної дівчини-християнки. Прийнявши мученицький вінець у рідному місті Іліополі (Баальбеку), через усікновення голови, свята Великомучениця вже тоді здивувала багатьох не тільки своєю мужністю та стійкістю в сповіданні християнської віри, а й багатьма надзвичайними подіями які це супроводжували.
В цьому році 17 грудня виповнюється 1700 років жертовному подвигу, який звершила ця свята Великомучениця. Її чудотворні мощі знаходяться зараз у Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва.
Достовірних відомостей, яким чином і коли потрапили святі мощі в Київ не віднайдено. Відомо, що в Києві вони були поміщені у Михайлівському Золотоверхому монастирі, який з цього часу носив в народі назву Варваринського.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ