Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прем'єр Іспанії хоче розпустити парламент після регіональних виборів

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес 29 травня оголосив, що розпустить парламент і призначив дострокові вибори на 23 липня, на тлі програшу Іспанської соціалістичної робітничої партії (ІСРП) на місцевих виборах.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву Педро Санчеса.

"Я прийняв це рішення, вивчивши результати вчорашніх виборів. Хоча вчорашні вибори мали місцевий і регіональний масштаб, значення голосування несе в собі послання, яке виходить за рамки цього. Ось чому, як прем’єр-міністр і генеральний секретар ІСРП, я особисто приймаю результати", — сказав Педро Санчес в телезверненні до нації.

За повідомленнями іспанських ЗМІ на місцевих виборах в Іспанії, які відбулися 28 травня, згідно з попередніми підсумками, перемогу здобули консерватори з Народної партії. Раніше вони були в опозиції до соціал-демократичної партії, яку очолює прем'єр-міністр країни Педро Санчес, та яка мала більшість в регіонах.

За їхніми даними, після підрахунку понад 97 відсотків бюлетенів Іспанська соціалістична робітнича партія (ІСРП) набрала 28,18 відсотка голосів, тоді як за Народну партію проголосували 31,47 відсотка виборців. Таким чином Народна партія здобула перемогу в низці ключових мерій та регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ