Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович) відвідав греко-католицькі громади Прибалтики

3-4 листопада 2006 року в рамках свого офіційного візиту до трьох прибалтійських країн: Литви, Латвії та Естонії Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Єпископ-помічник Верховного Архієпископа, перебував у трьох латвійських містах: Дауґавпілсі, Резекне та Ризі. Про це «Гал-info» повідомили у прес-секретаріаті Глави УГКЦ.
Згідно із останніми офіційними даними, сьогодні у Латвії проживає 2,3 млн людей, з яких 2,6% - українці. Вірних Католицької Церкви обох обрядів 434 тисячі (18,8%), лютеран – 380 тисяч (16,5%), православних – 350 тисяч (15,2%).
3 листопада Владика Діонісій завітав до Дауґавпілської греко-католицької громади Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Тут, у молитовній каплиці, було відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці. У проповіді Єпископ-помічник Верховного Архієпископа передав щирі слова привітання для місцевої громади від Блаженнішого Любомира, Глави УГКЦ.
Також Владика Діонісій відвідав м. Резекне. Тут він зустрівся з місцевим римо-католицьким єпископом Янісом Булісом. Після цього у парафіяльному греко-католицькому храмі Святого Сергія Радонежського було відслужено Божественну Літургію. Відтак у розмові із настоятелем громади о. Емілем владика говорив про турботу Блаженнішого Любомира та владик УГКЦ про те, щоб всі вірні, особливо там, де ще немає сформованих структур Церкви, мали належну душпастирську опіку. Саме це, за словами Владики Діонісія, є головною причиною його візиту до Прибалтики.
4 листопада Єпископ-помічник Верховного Архієпископа перебував у Ризі. 5-6 листопада Владика Діонісій перебуває в Естонії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ