Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пресинг патрульної поліції Львова

У Львові патрульні поліцейські запроваджують власні правила дорожнього руху. Литва завершила підготовку проекту «План Маршалла для України». Сербія погрожує послові України визнати його персоною нон ґрата.

Нові правила львівської поліції: в’їхав у яму – віддавай права

Як у Львові, так і в соціальній мережі Facebook, громадяни обурені інцидентом, який створила Патрульна поліція. Водій автомобіля потрапив на дорозі в яму, про яку не подбало ЛКП «Львівавтодор». Викликав поліцію, чекав на її приїзд півтора години. Поліцейські, які прибули, не склали протокол на ЛКП «Львівавтодор» за неякісний стан дорожнього покриття, а намагались відібрати права у водія за те, що той в’їхав у відразу дві ями на дорозі. Ям видно не було, оскільки йшов дощ і вони були наповнені водою.

Поліцейські відмовились складати протокол на міську комунальну службу, тому що ЛКП «Львівавтодор» поставило знак «Ями на дорозі». Схоже на те, що для підлеглих Романа Пилипенка, керівника Патрульної поліції, яким замінили хорошого поліцейського Антона Пузиревського, не існує Закону України «Про автомобільні шляхи».

На своїй сторінці у Facebook про цю ситуацію написав автомобіліст Максим Дзинера, який потратив у львівавтодорівські ями на дорозі та відчув у повній мірі «сумлінність» поліцейського служіння територіальній громаді Львова.

Презентація «Плану Маршалла для України»

У сеймі Литви 6 листопада відбудеться презентація нової програми міжнародної економічної допомоги для Києва – «Плану Маршалла для України». Із цим проектом – мається на увазі ініціативою «Новий європейський інвестиційний план для України та інших країн Східного партнерства» – ознайомлять послів Канади, США, Японії та представників країн ЄС у Литві. Зазначена литовська ініціатива є системним планом інвестицій у сектори української економіки, зокрема в інфраструктуру, агробізнес, а також передбачає кредитний інструментарій для малого і середнього бізнесу.

Литва вже раніше ініціювала дискусії з даного питання на рівні держав-учасниць ЄС: з депутатами Європарламенту, європейськими партіями, Єврокомісією та іншими інститутами Євросоюзу. Обсяг фінансування, необхідний Україні, розраховвли виходячи із литовського досвіду в 1990 роках. За підрахунками, щорічні інвестиції в обсязі 5 млрд євро забезпечать Україні зростання економіки на 6-8%.

Белград погрожує Києву

МЗС Сербії крикливо звинуватило посла України Олександра Александровича у порушенні Віденської конвенції і погрожує покаранням за поширену правду – заяви українського дипломата про цілковиту підпорядкованість Белграда Москві. Речник МЗС Сербії не уточнив, яке саме покарання Белград може застосувати щодо Александровича. Однак, згідно з Віденською конвенцією, мова може йти про відкликання акредитації українського посла і оголошення його персоною нон ґрата.

Нагадаємо, в останньому інтерв’ю балканським ЗМІ посол України Олександр Александрович заявив, що Москва використовує Сербію як інструмент для дестабілізації Балканського півострова зокрема, а для розколу Європи назагал.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ