Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Латвії схвалив заборону на навчання російською в приватних вишах

Президент Латвії Раймонд Вейоніс схвалив поправки до закону про виші, які забороняють приватним вишам реалізувати навчальні програми російською мовою. Про це свідчить публікація в офіційному виданні Latvijas Vēstnesis, повідомляє Delfi.

Російською мовою в минулому році навчалася приблизно третина студентів приватних вишів Латвії.

Не схвалювати нововведення президента просила опозиційна фракція "Згода", керівники ряду вишів і недержавні організації. Вейоніс їх заклик проігнорував.

Відповідно до чинного закону, іноземною мовою дозволяється здійснювати навчання за такими програмами, де це необхідно для досягнення цілей навчання (мовні і культурні програми).

Навчання у вишах, як і раніше, можна буде проводити однією з мов ЄС. У державних вишах Латвії навчання мовами ЄС можливе лише в окремих випадках - для іноземних студентів і за програмами, передбаченими договорами про міжнародне співробітництво. При цьому іноземні студенти обов'язково вивчають латиську мову, якщо навчання триває довше шести місяців.

Сейм Латвії прийняв в остаточному читанні поправки до закону про виші 21 червня.

Як повідомлялося, президент Латвії Раймонд Вейоніс 2 квітня затвердив освітню реформу, згідно з якою школи національних меншин переходять на латиську мову навчання.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ