Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Сирії Асад пропонує повстанцям амністію

Повстанці, що дислокуються в Алеппо, можуть піти разом зі своїми сім’ями, якщо складуть зброю. Про це 6 жовтня заявив президент Сирії Башар Асад, пише Reuters.

Пропозиція про амністію була зроблена після двох тижнів бомбувань і більше ніж п’яти років громадянської війни.

Зазначається, що повстанці з інших міст, які знаходяться в оточенні урядових військ, приймали аналогічну пропозицію Асада.

Зокрема згадується Дарія в передмісті Дамаска, який був в облозі протягом багатьох років. Зрештою у серпні цього року тамтешні повстанці здалися.

Водночас повстанці з Алеппо заявили, що не розглядали жодного плану евакуації з Алеппо, де ще лишаються підконтрольні їм райони, і засудили пропозицію Асада про амністію, назвавши її обманом.

«Групи повстанців не можуть покинути Алеппо, бо це пастка режиму», – сказав Закарія Малахіф’ї, представник однієї з повстанських груп Fastaqim у Туреччині.

Раніше повідомлялося, що інтенсивний наступ сирійських урядових військових сил за підтримки Росії на східну частину Алеппо може призвести до повного зруйнування міста за два місяці.

Нагадаємо, перемир’я у Сирії, встановлене за посередництва США і Росії, було порушено обстрілом колони гуманітарного конвою. США звинувачують в інциденті російських військових і не виключають накладання нових санкцій.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ