Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент України зустрівся з головою Львівського обласного товариства незрячих

З ініціативи голови Львівського обласного товариства незрячих Оксани Потимко минулого тижня в Києві відбулася нарада за участю Президента України Віктора Ющенка та членів Кабінету міністрів щодо вирішення проблем незрячих. Під час наради обговорювали питання фінансування непромислової групи УТОС, доступності освіти, проведення ранньої реабілітації незрячих, встановлення озвучених світлофорів, рельєфних обмежувачів на східцях будівель, пільгового або безкоштовного оперативного втручання та протезування для інвалідів із зору, подолання проблем дезінтеграції осіб з вадами зору, виготовлення пристосованих для незрячих грошових знаків тощо. За результатами наради Президент України доручив профільним міністерствам займатися вирішенням обговорюваних проблем – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
«Це найкращий досвід, коли рішення допомогти незрячим приймаються за участі самих незрячих. Зустріч тривала більше трьох годин. Ми обговорювали варіанти інтеграції незрячих в суспільство, виокремили, чого найбільше потребує незряча особа сьогодні і як цього досягти. Особливістю зустрічі стало те, що кожне питання вирішувалося в комплексі», – повідомила Оксана Потимко.
Участь у зустрічі взяли міністри Іван Вакарчук, Василь Вовкун, Василь Князевич, Людмила Денисова та інші члени Кабінету Міністрів, голова Нацбанку України Володимир Стельмах. З боку незрячих були присутні голови правління Львівської та Волинської обласних організацій Українського товариства сліпих, інваліди із зору Оксана Потимко та Юрій Симончук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ