Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Президент закликає утриматися від будь-яких рішень щодо торгівлі з Україною без консультацій із нею

Президент України Володимир Зеленський закликає країни-сусіди й держави ЄС утриматися від будь-яких рішень щодо торгівлі з Україною без консультацій з нею.
Фото: Офіс Президента України

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

"Ми обговорили (з президенткою Єврокомісії ред.) ситуацію щодо експорту нашої аграрної продукції. У нас є спільна згода щодо нашого українського внеску в глобальну продовольчу безпеку... На жаль, ми зіштовхнулися з проблемами в тому, у чому й надалі мали б бути сильні прояви солідарності... Жорстокі під час війни протекціоністські заходи (щодо торгівлі ред.) наших сусідів не можуть не розчаровувати", — заявив Зеленський на пресконференції у Києві із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Як наголосив президент, будь-які обмеження українського експорту наразі неприпустимі, бо посилюють можливості агресора.

У зв'язку з цим, Зеленський запропонував створення консультативної групи із сусідніми країнами та державами ЄС з метою моніторингу проблемних питань у торгівлі.

"Ми пропонуємо заснувати консультативну групу для моніторингу відповідних проблемних питань і утриматися від будь-яких рішень щодо торгівлі без консультацій з Україною", — сказав він.

Глава держави також заявив, що очікує від Європейського Союзу сильних рішень і якнайшвидшого зняття всіх торговельних обмежень.

"Якщо буде політична воля", — зазначив він, — "А сьогоднішні наші переговори свідчать, що така воля є. Ми зможемо знайти оптимальні, правильні й сильні рішення, які захистять інтереси і Європи, і українців, які страждають, на додачу до війни, ще й від застосованих проти нас експортних обмежень".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ