Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Президент запровадив санкції ще проти майже 700 осіб

Президент України Володимир Зеленський запровадив економічні санкції проти 400 фізичних та 250 юридичних осіб.
Фото з відкритих джерел

Своїми Указами президент ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 15 квітня про запровадження персональних спеціальних економічних або інших обмежувальних заходів, передає 24 канал.

Відповідні укази щодо запровадження обмежень опублікували на сайті Офісу Президента. Контроль за виконанням рішення поклали на Секретаря РНБО Олексія Данілова.

Указом №228/2023 Володимир Зеленський увів у дію рішення про застосування персональних санкцій до 87 фізичних осіб — громадян Росії, Білорусі та України.

Згідно з іншим Указом №227/2023, який опублікували на сайті Офісу Президента, Зеленський запровадив санкції проти понад 600 осіб. До списку потрапили 351 фізична та 254 юридичних осіб. Серед них – науковці, підприємці, товариства з обмеженою відповідальністю та інші громадяни Росії.

Як пише видання, до нового списку підсанкційних осіб зокрема потрапила й дочка російського міністра оборони Шойгу, президентка федерації тріатлону росії – Ксенія Шойгу. Також запровадили обмеження до міністра спорту і туризму Білорусі Сергія Ковальчука, російського фігуриста Іллі Авербуха та гімнастки Світлани Хоркіної, українського підприємця Сергія Гаврильчука.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ