Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президентом ПАРЄ став політик із проросійською позицією

Новим президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) обрано представника від Нідерландів Тіні Кокса, відомого проросійською позицією.
Тіні Кокс, фото - The Mirror

Про це написали у Твітері ПАРЄ.

«Вітаємо Тіні Кокса (Нідерланди, UEL), якого щойно обрано наступним президентом Парламентської асамблеї», - йдеться у дописі.

Як зазначається, Кокс набрав 164 голоси, а інший кандидат, від України, Марія Мезенцева (Представниця Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради зі «Слуги народу» – 80 голосів.

Кандидатуру Мезенцевої запропонували 40 колег із різних країн та майже усіх партій ПАРЄ, окрім тієї, від якої йшов депутат із Нідерландів.

24 січня у Страсбурзі починає роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня. Розгляд питання про оскарження повноважень російської делегації у ПАРЄ відбудеться 26 січня. Зокрема, представниця української делегації Євгенія Кравчук подала відведення з процедурних підстав, її підтримали 47 парламентарів.

Тіні Кокс, зокрема, у 2014 році очолював ліве крило ПАРЄ. Тоді, на початку російської агресії, він заявляв, що жителі української Донеччини нібито «дивляться на Росію як на альтернативу» через «внутрішні проблеми України».  У квітні 2019 року він підготував доповідь «Роль і місія ПАРЄ: головні виклики майбутнього», у якій обстоював створення альтернативного механізму запровадження санкцій проти країн, які порушують принципи Ради Європи. На думку українських делегатів, первісний текст доповіді містив норми, які давали змогу повернути в асамблею делегацію Росії. 10 квітня 2019 р. Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію про підтримку цієї доповіді Кокса, з остаточного тексту якої згадані норми було вилучено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ