Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президенту варто відставити Шокіна й призначити Сакварелідзе, – Олег Рибачук

«Шокін – частина проблеми, а не її вирішення. Для мене абсолютно очевидно, що заступник Шокіна Володимир Гузир, який, власне, відкрив кримінальні справи на Сакварелідзе, є опозицією щодо реформування прокуратури», – заявив у коментарі «Гал-інфо» лідер громадського руху «Чесно» Олег Рибачук.

«Мені було смішно слухати президента, який запросив до себе Шокіна і Сакварелідзе й сказав, що він їх обох підтримує, тому що вони обоє прагнуть реформувати Генеральну прокуратуру. Це повний нонсенс. Очевидно, що Шокін не демонструє особливого бажання змін, яке демонструє наш грузинський колега. В ГПУ є кілька людей, які прагнуть змін, але до цих людей точно не належать ні Шокін, ні його перший заступник. Шокін є частиною проблеми. Його заступники спіймані на гарячому з доказами, тому розслідування обов’язково приведе до кабінету Генерального прокурора. Якщо справі давати хід – а замовчати її не вдасться, – то це закінчиться необхідністю відставки Шокіна. Й президент має з цим дуже швидко визначатися», – висловив переконання експерт.

За його словами, президенту варто призначити на це місце Давіда Сакварелідзе.

«Я б на місці президента призначив Сакварелідзе і таким чином продемонстрував готовність реально реформувати Генеральну прокуратуру. Треба віддавати посаду людям, які не є частиною системи. Хочеш змін – треба принципово міняти систему, а не брати старі продукти й старатися приклеїти на них нові терміни придатності. Воно так не працює», – резюмував Олег Рибачук.  

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ