Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президенти Фінляндії та Польщі обговорили заходи щодо нелегальних мігрантів

У Варшаві 20 листопада зустрілися президенти Фінляндії та Польщі — Саулі Нііністьо і Анджей Дуда. Вони обговорили безпекові питання в умовах агресії Росії проти України і посилення тиску мігрантів на кордони обох країн.

Основні тези зустрічі вони виклали на спільній пресконференції, повідомляє Суспільне

Проблеми, з якими Фінляндія стикається на кордоні, існують уже два роки, а вперше виникли ще у 2015-му, розповідає президент Фінляндії.

"Коли ми говоримо про права людини — вони важливі, і ми хочемо їх поважати. Але ми також повинні зважати на національну безпеку. І тепер, коли здається, що депортація тих мігрантів, які не відповідають критеріям для отримання притулку, стала неможливою, фактично, перетин кордону означає, що мігрант залишиться в країні, якщо захоче — незалежно від того, чи відповідає він критеріям", — зазначив Саулі Нііністьо.

Баланс між правами людини і національною безпекою наразі не врівноважені, додає глава держави, тож країна мусить вживати заходів, щоб захистити себе.

"Те, як захищати кордони ЄС — це не лише питання Польщі, Латвії, Литви чи Фінляндії. Це питання всього Європейського Союзу. І я сподіваюся, що в майбутньому ми зможемо разом порушувати це питання в ЄС ще голосніше", — сказав Нііністьо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ