Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проект антикорупційної програми Деожкомтелерадіо винесено на громадські обговорення

Держкомтелерадіо 12 лютого виніс на громадське обговорення проект Антикорупційної програми відомства на 2019-2020 роки. Про це повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.

Документ розміщено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у розділі "Електронні консультації з громадськістю" за посиланням.

Комісія з оцінки корупційних ризиків Держкомтелерадіо, до якої увійшли керівники структурних підрозділів відомства, визначила корупційні ризики та заходи з їх усунення. Зокрема,  члени комісії вважають можливим існування дискреційних повноважень працівників апарату Держкомтелерадіо під час підготовки тендерної документації щодо її формування під конкретного постачальника. Це у свою чергу може спричинити лобіювання працівниками апарату Держкомтелерадіо інтересів певних учасників закупівель товарів, робіт і послуг. З метою усунення цього ризику заплановано відтепер застосовувати чіткі, однотипні кваліфікаційні критерії до учасників процедури закупівлі, посилити контроль на стадії підготовки проектів тендерної документації, проводити моніторинг дотримання вимог чинного законодавства під час здійснення публічних закупівель.

Також одним із корупційних ризиків, на думку комісії, є недостатня урегульованість процедури проведення допорогових закупівель. Зокрема, відсутня процедура щодо закупівлі товарів, робіт і послуг без застосування електронних торгів, якщо критерієм відбору є їхня якість. Члени комісії вважають, що необхідно внести відповідні зміни до Порядку здійснення допорогових закупівель.

Громадське обговорення проекту Антикорупційної програми відомства на 2019-2020 роки триватиме до 26 лютого 2019 р.  Пропозиції щодо Антикорупційної програми слід насилати на електронну пошту. Контактна особа – Полякова Анастасія Анатоліївна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ