Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського висунуто 15 творів

Держкомтелерадіо завершив прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського.

Премія присуджується щороку у двох номінаціях: за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів та за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

Цього року на здобуття премії у першій номінації надійшло 11 творів від 9 авторів-перекладачів з англійської, іспанської, німецької, польської, хорватської мов та латини  на українську. У другій номінації на здобуття премії надійшло 4 перекладених твори з української на англійську та італійську мови.

Твори, що надійшли на конкурс, будуть передані на розгляд Комітету з присудження премії, який в установленому порядку готуватиме пропозиції для Уряду щодо визначення і нагородження лауреатів премії. Організаційне, інформаційне і матеріально-технічне забезпечення діяльності Комітету здійснює Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, що премія імені М. Рильського була заснована 1972 року і відновлена 2013 року за ініціативи Держкомтелерадіо, благодійної організації «Фонд Максима Рильського «Троянди й виноград», Українського фонду культури України та НСПУ.

Премія присуджується у двох номінаціях до дня народження Максима Рильського - 19 березня - за рахунок коштів державного бюджету, передбачених Держкомтелерадіо на відповідну мету. Розмір премії за кожною з номінацій становить 20 тис. гривень.

Ознайомитись із переліком поданих на здобуття премії робіт можна на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ