Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект „Безпечний світ” приверне увагу львів'ян до проблем насильства

З 1 листопада у Львові стартував проект „Безпечний світ”, спрямований на привернення громадськості до проблем насильства. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту ЛМР Дмитро Пушкарьов. За його словами, проект брав участь в конкурсі соціально-культурних проектів і був підтриманий управлінням сім'ї, молоді та спорту. Загальна його вартість – 19 тис. грн.
Як повідомила координатор проекту Христина Кавута, його суть полягає у приверненні уваги громадськості до проблем насильства не тільки в сім'ї, а й в молодіжному та дитячому середовищах: „У рамках проекту передбачено проведення інформаційно-просвітницької роботи щодо підвищення обізнаності населення з методами боротьби з насильством, жорстоким ставленням до дітей, запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу, наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління. Також програма «Безпечний світ» запроваджена з метою інформування населення про державні та недержавні структури, куди може звернутися жертва насильства”.
Було проведено заходи, передбачені для проведення проекту: конкурс пам'ятної листівки «Захисти себе!», який буде проводитися серед учнів навчальних закладів міста, уроки правових знань для учнів та профілактичні тренінги та семінари для дітей та молоді «Права дітей. Протидія насильству в дитячому та молодіжному середовищі». 22 листопада у приміщенні медичного інформаційно-консультативного центру «Погляд у майбутнє» відбудеться круглий стіл на тему: «Гендерне насильство: ефективність та системність протидії». Участь у „круглому столі” візьмуть представники громадських організацій та державних структур, що займаються проблемами протидії насильству.
Організатором проекту виступає ЛМГО „Дівочий клуб „ЮНКА” за сприянням управління сім'ї, молоді та спорту ЛМР. Завершиться проект 22 листопада, а підбиття підсумків  відбудеться 7 грудня в кінотеатрі „Довженко”.
Як повідомляє Дмитро Пушкарьов, депутати підтримали ініціативу розширення Центру соціальних служб, щоб його представництво було у кожному районі міста. Загалом же, він стверджує, що на цей рік на заходи в сфері сім'ї, молоді та спорту з бюджету було виділено 1 млн гривень, і таку ж суму заплановано внести і наступного року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ