Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Профільний комітет ВРУ прийняв постанову про звільнення Уляни Супрун з посади

Рішенням більшості Комітет з питань охорони здоров’я на чолі з Ольгою Богомолець підтримав постанову про звільнення Супрун. Про це повідомляє портал "Медпросвіта".

Цю постанову планують передати на голосування у Верховну Раду найближчим часом. При цьому, документ для обговорення у профільному комітеті створили народні депутати від «Опозиційного блоку». Їм же пощастило, що в Комітеті з питань охорони здоров’я працюють одразу два нардепи від «Опоблоку», а саме Шурма та Бахтєєва. Свої голоси "за" також віддали Ольга Богомолець, яка є головою комітету та її заступник Олег Мусій. Ще пара голосів і ось постанова затверджена.

«Я підтримала проект постанови, але хочу зауважити, що приводів для звільнення — набагато більше, і треба розібратися, що стало причиною катастрофи в медицині — професійна непридатність в.о. міністра чи свідома урядова політика, адже роботу уряду в частині охорони здоров’я також було визнано Комітетом незадовільною», — заявляє нардеп Ольга Богомолець.

Наступний крок ініціаторів звільнення Супрун – це передача документу на розгляд депутатами Верховної Ради. При цьому треба зазначити, що цей хід слід більше розцінювати, як піар-хід, адже голосів просто не вистачить.

Уляна Супрун має підтримку у «Народному фронті», її підтримує більшість нардепів «БПП» та «Самопоміч». Отже, голоси навряд чи вдасться набрати.

У самому ж Міністерстві дивляться на ініціативу нардепів несерйозно. Наводять приклади того, що вже зроблено і того, що має ще бути створено.

«2017 рік став роком початку системних та довгоочікуваних змін у галузі охорони здоров’я: прийнято закон "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", який впроваджує національне медичне страхування – оплату державою медичних послуг, котрі будуть надаватись конкретному пацієнту», — йдеться у повідомленні МОЗ.

Сама ж Супрун заявляє:  «Це найкраща реклама, що наша реформа йде в правильному напрямку».

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ