Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Програма «єРобота» надає мікрогранти на започаткування власної справи до 250 тисяч

У Львівській області проводять семінари щодо урядової грантової програми та обласної програми підтримки аграрного сектору економіки «єРобота». Нещодавно такий семінар відбувся у Дрогобичі для місцевих аграріїв. Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Обговорювалися умови участі в державній програмі «єРобота», що передбачає отримання грантів на розвиток власного бізнесу, можливості, що дає обласна програма підтримки та розвитку сільського господарства.

Отож, в програму «єРобота» включені мікрогранти на започаткування власної справи до 250 тис. грн, на побудову теплиць у розмірі до 7 млн. грн та на закладення плодово-ягідної культури - до 400,0 тис. грн на гектар, але не більше ніж на 25 гектарів. Пакет документів для отримання грантів можна подати через Портал Дія.

«Львівська область єдина в Україні в умовах воєнного стану реалізує обласну програму підтримки сільського господарства. За півріччя програмою вже скористалися близько 200 с/г виробників та одержали право на фінансову підтримку в розмірі 20,5 млн. грн на пільгове кредитування, відшкодування вартості насіння, дотації на корів», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Також під час заходу наголосили на важливих аспектах земельних відносин, які  виникли в умовах воєнного стану та щодо впровадження Державного аграрного реєстру. Так в Дрогобицькому районі ОМС передали в оренду аграріям за спрощеною процедурою на строк до одного року та без проведення аукціонів понад 670 гектарів сільськогосподарських земель, що становить близько 7% площі від укладених угод по області (9,9 тис. га). 

Нагадаємо, Мінагрополітики запустило онлайн-платформу Державний аграрний реєстр, яка тепер відкрита для реєстрації всіх аграріїв. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ