Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Програму створення робочих місць у Львівській області на І півріччя виконано на 49,8%

Упродовж І півріччя 2006 року у Львівській області створено робочі місця на 25,4 тисячі осіб, в тому числі для найманих працівників у юридичних осіб – 7,1 тис., для найманих працівників у фізичних осіб-підприємців – 11,5 тис.
Як зазначила під час засідання Львівського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Ярослава Міклош, основна частка створення робочих місць в області припадає на малий та середній бізнес. Показник створення нових робочих місць порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 9,4%.
З метою забезпечення реалізації основних напрямків проведення державної політики зайнятості на період до 2009 року Кабміном прийнято розпорядження „Про поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення на 2006 рік”, яким для Львівщини збільшено завдання щодо створення робочих місць на 1 тисячу.
Найкращими показниками щодо створення нових робочих місць в області у І півріччі могли би похвалитися керівники Жидачівського (91,7% виконання програми), Турківського (74,8%), Перемишлянського (63,1%), Радехівського (60,1%) районів та інші. Натомість досить низькими є показники у Мостиському, Стрийському районах, містах Самбір, Стрий та Трускавець.
Окремим питанням на засіданні Львівського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості внесено звіт першого заступника міського голови Нового Роздолу Михайла Нікітіна про проблеми створення нових робочих місць в Новому Роздолі. З початку 2006 року у Новому Роздолі створено лише 336 нових робочих місць. Головуючий на засіданні заступник голови Львівської ОДА із соціальних питань Ярослав Пітко зобов’язав керівників усіх районів та міст обласного значення, що не справляються із програмою щодо створення нових робочих місць, на наступному засіданні розповісти про план дій щодо виходу із ситуації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ