Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Програму заходів з упровадження Карпатської конвенції обіцяють розробити до кінця 2006 року

До кінця року має бути розроблено програму заходів щодо впровадження на Львівщині Карпатської конвенції та регіональну програму формування екологічної мережі, а також проведено інвентаризацію територій та об’єктів природно-заповідного фонду області.

Такі терміни назвав сьогодні, 6 вересня, під час наради щодо стану виконання Інститутом екології Карпат НАН України природоохоронних заходів, пов’язаних із впровадженням Карпатської конвенції начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища Богдан Матолич. За словами фахівців, присутніх на нараді, Львівщина відстала у цьому питанні щонайменше на 4 роки, адже, до прикладу, у Тернопільській та Закарпатській областях такі програми вже давно розроблено. Розробка цих програм та проведення інвентаризації фінансується з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі 280 тисяч гривень. За словами представника Інституту екології Карпат НАН України Олександра Кагала, який виконує роботи, вже освоєно дві третини цих коштів. Водночас залишається незрозумілим, що саме і наскільки якісно зроблено. Адже, до прикладу, інвентаризацію територій та об’єктів природно-заповідного фонду області намагаються провести вже вчетверте. Щоправда, частково виправданням цьому є прогалини в законодавстві нашої держави.
На запитання, як він оцінює стан виконання робіт, Богдан Матолич відповісти не зміг, зазначивши, що йому буде легше говорити про вже виконані роботи. Наприкінці жовтня 2006 року Інститут екології Карпат НАН України обіцяє провести низку громадських слухань щодо концепції цієї програми.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ