Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Проєкт фільму “Памфір” отримав фінансову підтримку Французького центру кіно

Проєкт художнього фільму “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав фінансову підтримку Французького національного центру кіно (CNC | Aide aux cínemas du monde). Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Про це пишуть у пресслужбі Держкіно.

Aide Aux Cínemas du Monde – знаковий фонд, метою якого є участь Франції у виробництві міжнародних фільмів, що мають виняткову художню якість, здатність представляти різні точки зору, а також унікальну кіномову. На минулорічному Каннському кінофестивалі було представлено 17 проєктів, підтриманих цим фондом.

"Я пишаюся тим, що стала частиною цієї приголомшливої художньої пригоди, і рада залучити CNC та ключових французьких гравців до виробництва проєкту", - копродюсерка фільму Лора Бріан (Франція).

Проєкт художнього фільму “Памфір” став одним із переможців у секції підтримки виробництва дебютних фільмів. Кожного року в межах тільки цієї секції фонд отримує понад 800 заявок зі всього світу та за результатами конкурсу обирає лише 20.

"Французький кіноринок є найбільшим та найважливішим для дистрибуції незалежного авторського кіно. Ми надзвичайно щасливі вітати нашого ко-продюсера Лору Бріан, вдячні їй за підтримку та надзвичайно раді, що ще на стадії сценарію показ майбутнього фільму гарантований у Франції, Польщі, Швейцарії, Нідерландах та Україні", - продюсерка фільму Олександра Костіна (Україна).

Нагадаємо, що наразі проєкт фільму “Памфір” знаходиться у процесі підготовки до зйомок. Зйомки стрічки розпочнуться вже цієї осені.

У 2019 році “Памфір” став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва), отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF), швейцарського фонду Visions Sud Est та одного із найбільш відомих фондів у Європі, які фінансують експериментальне кіно – Hubert Bals Fund.

Девелопмент проєкту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду. Над сценарієм режисер працював в резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence. Також проєкт був розроблений у двох найвпливовіших сценарних майстернях – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

Виробництвом фільму займається компанія BOSONFILM, продюсер Олександра Костіна, спільно з MADANTS (Польща) та Les Films D’Ici (Франція).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ