Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проєкт «Над Джерелом» отримав престижну премію European Garden Awards

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Проєкт рекреаційної зони біля центру «Незламні матусі» (UNBROKEN Mothers) у Львові отримав перше місце у категорії "Спеціальна відзнака Фундації "Замок Дік". А Львів став першим українським містом, яке отримало цю премію, повідомляє департамент архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради.

«Над Джерелом» — це унікальний простір, створений на місці занедбаного кар'єру. Проєкт став швидкою реакцією на виклики, які поставила перед нами війна. А також гарним прикладом, як за допомогою недорогих, але ефективних заходів за короткий час можна відновити занедбану територію та перетворити її на затишне місце відпочинку для внутрішньо переміщених осіб та мешканців міста. Зберігши при цьому екосистему та біорізноманіття.

European Garden Awards з 2010 року відзначає видатні досягнення в сфері ландшафтного дизайну та управління історичними парками. За час існування премії понад 130 проєктів з 22 країн були визнані на європейському рівні.

«Львів першим з України отримав нагороду від European Garden Awards. Вітаємо усіх причетних до реалізації цього важливого проєкту», – зазначили в департаменті архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради.

Більше премію та цьогорічних переможців тут.

Нагадаємо, раніше проєкт рекреаційної зони «Над джерелом» також отримав відзнаку New European Bauhaus Prize.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ