Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Криму почала кримінальну справу щодо незаконного затримання проукраїнського активіста Приходька

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження щодо незаконного затримання в анексованому Криму проукраїнського активіста Олега Приходька.

Про це повідомила речниця прокуратури Автономної Республіки Крим, передає Громадське.

«За фактом незаконного позбавлення волі громадянина України на території тимчасово окупованого півострова, прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі)», — йдеться у повідомленні.

Речниця зазначила, що підставою для відкриття справи стало звернення представника президента України в Криму Антона Кориневича.

Нагадаємо, 10 жовтня Олега Приходька затримали російські силовики в анексованому Криму. Його звинувачують у підготовці теракту та незаконному виготовленні вибухових речовин. Також як свідка затримано дружину Олега Приходька — Любов Приходько.

Нагадаємо, 8 лютого 2019 року співробітники кримського главку ФСБ провели обшук в Олега Приходька в селі Орехове Сакського району. У нього вилучили українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку й домашні CD-диски. Після обшуків Приходька повезли до Сімферополя, де допитували про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ