Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Львівської області викрила підприємця, який здійснив 16 незаконних експортних доставок лісопродукції

Прокуратура Львівської області у 2008 році, при здійсненні нагляду за додержанням законодавства митними органами, виявила факти незаконного експорту лісоматеріалів окремими суб’єктами підприємницької діяльності області – про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.
Зокрема, прокуратурою області з’ясовано, що ще в 2006 році директор одного з підприємств до митного контролю та митного оформлення в режимі "експорт" подав документи на вантаж лісоматеріалів та товаросупровідні документи, серед яких Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для забезпечення експортних операцій, а також товарно-транспортна накладна, виписана "Івано-Франківським лісовим господарством". Однак, згідно з інформацією "Івано-Франківського лісового господарства", така товарно-транспортна накладна фактично не виписувалась. Крім цього, директор цієї фірми впродовж липня 2006 – січня 2007 років здійснив ще 15 експортних доставок лісопродукції і при цьому також митному органу подавались підроблені Сертифікати. Стосовного директора цієї фірми прокуратура області винесла 16 постанов про порушення провадження про адміністративне правопорушення. Львівська митниця відносно вказаного підприємця склала 16 протоколів про порушення митних правил. Галицький районний суд міста Львова постановив рішення, яким на підприємця накладено стягнення у вигляді конфіскації у власність держави лісопродукції загальною кількістю 292.14 м3 та стягнути з нього вартість лісопродукції в сумі 252 940 гривень. Проаналізувавши результати наглядової діяльності за експортом лісопродукції, прокуратура області скерувала відповідні листи-орієнтування начальникам Львівської митниці та УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області щодо необхідності активізації роботи з виявлення підроблених чи незаконно отриманих Сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для забезпечення експортних операцій.
Результатом вжитих заходів стало порушення правоохоронними органами області десяти кримінальних справ за фактами контрабанди лісопродукції та підробки Сертифікатів про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів для забезпечення експортних операцій, а також проведення додаткових перевірок додержання митного законодавства при здійсненні зовнішньоекономічних операцій з лісоматеріалами.
Окрім цього, на даний час прокуратурою області проводяться перевірки ще стосовно понад 20 можливих порушень митних правил при здійсненні експортних операцій з лісопродукцією, за наслідками яких ймовірним є порушення проваджень про адміністративні правопорушення на загальну суму понад 600 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ