Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура завершила справу про закупівлю вживаних трамваїв для Львова

Прокуратурою Львівської області скеровано до Франківського районного суду м. Львова обвинувальний акт стосовно колишнього позаштатного радника міського голови м. Львова з питань транспорту, учасника та директора ТзОВ «Сармат», а у подальшому директора ЛКП “Львівелектротранс» гр..Ф. та ще сімох його спільників, підозрюваних у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, за ч.5 ст. 191 КК України, ч.5 ст.27 та ч.5 ст.191 КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як уже повідомлялось раніше, підозрюваний гр..Ф. у 2007 році з метою заволодіння бюджетними коштами, вступив у злочинну змову з іншими особами ( нині підозрюваними),  організувавши схему поставки до Львова вживаних трамваїв неналежної якості за значно завищеними цінами. Внаслідок такої оборудки територіальній громаді м. Львова завдано матеріальної шкоди на суму 2 млн 249 грн., що на час вчинення злочину (2007-2008) становило  понад 323  тис. євро.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом прокуратури Львівської області.

За вказані злочини, останнім загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у березні цього року прокуратура Львівщини звинуватила в причетності до згаданої оборудки засновника «Сармату» Андрія Федоренка, який на момент закупівлі трамваїв працював на посаді директора «Львівелектротрансу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ