Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протези для незламних: стартує благодійний збір на біонічні протези для українців

У Національному реабілітаційному центрі “НЕЗЛАМНІ” Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки.
Фото: ЛМР

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, протез отримав Михайло Юрчук. Захисник втратив руку та ногу весною на Харківщині, а сьогодні знову може рухати пальцями.

На протезування чекають сотні поранених війною українців, тому Національний центр реабілітації «НЕЗЛАМНІ» спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт «Протези для незламних». Завдяки проєкту щонайменше півсотні українців отримають надсучасні біонічні протези.

“Пригадуєте сльози щастя, коли вперше побачили відео зі Степаненками, яких протезували у США? Тепер це стало реальністю в Україні, у Львові: тут захисник України Михайло отримав біонічну руку. Тут тисячі українців зможуть отримати сучасні протези та шанс на щасливе життя. Ми дуже чекали цього дня”, - каже міський голова Львова, Андрій Садовий. 

Тим, хто втратив верхню кінцівку, зазвичай встановлюють гаки або косметичні протези. Перші – для роботи, другі – щоб не привертати увагу. Проте справді якісним рішенням для таких людей є біонічний протез руки. Завдяки спеціальним сенсорам він може відтворювати звичні рухи. Людина напружує м’яз на ампутованій кінцівці – і кисть реагує.  

“Встановлення першого біонічного протезу - це ще один важливий крок до порятунку українців в Україні. Цього потребують сотні людей. І ми працюємо, щоб дати їм цю можливість. Українські лікарі у наших українських лікарнях відновлять кожного українця, який постраждав від війни. Це мета, яку ми ставимо перед собою в Національному реабілітаційному центрі “НЕЗЛАМНІ” Першого медоб’єднання Львова. І ми до неї йдемо, щодня розвиваючи протезування, реконструктивну хірургію, ортопедію, систему реабілітації як фізичної, так і психологічної. Ми забезпечимо найкраще лікування для наших незламних людей”, - наголосив Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

Аби допомогти пів сотні українців, потрібно зібрати 100 мільйонів гривень. Долучитись просто: потрібно перейти на сайт dobro.ua і натиснути кнопку «Підтримати». Ви можете самі вказати суму, якою підтримаєте проєкт.

Також можна відправити благодійну SMS вартістю 20 грн на номер 88001.

Сайт проєкту: www.unbroken.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ