Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Проти «афганців» розгорнули репресії?

Актив організації воїнів-«афганців» по ​​всій країні зазнає жорстких репресій. Про це заявляють члени організації «Ніхто, крім нас».

Лідер обласної організації «Ніхто, крім нас» з Херсона Юрій Бичковський заявляє, що на його підприємство ТОВ «Старт», яке офіційно входить в двадцятку найкращих платників податків Херсонської області, за два останніх тижні прийшло вісім перевірок. «Вони приходили і влаштовували перевірки під безпосереднім керівництвом місцевої райадміністрації. У нас абсолютно прозора звітність. До мене ніколи не було ніяких претензій. СБУ ініціювало не менше як чотири перевірки на моєму підприємстві, причому без будь-яких серйозних обґрунтувань. До нас в офіс НКН приходили з перевірками і перетрусили макети зброї, які були в офісах, і які я приготував для уроків мужності».

За словами Юрія Бичковського, члени НКН в Херсоні «достойні і відомі люди, і всі вони по списках на обліку в СБУ, всі бізнесмени зазнають нападок». І їм дають зрозуміти, щоб вони припинили свою громадську активність в НКН.

Ігор Сердюк, голова Чернігівської організації «Ніхто, крім нас» розповідає, що після 15 лютого, «коли на покладанні квітів пам'ятника воїнам-афганцям ми повернулися спиною до президента, після повернення в Чернігів з певного номера (я готовий його оприлюднити) мені постійно йшли смс-ки з однією і тією ж фразою: «Подивись назад». До мене в будинок і до моїх заступникам під виглядом співробітників ЖЕКА і обласної влади стали ходити люди і цікавитися, хто ми такі, чи притягалися до відповідальності, хто до нас приходить і інші подробиці.

За словами Сердюка, про кожну поїздку в Київ стає відомо Чернігівському СБУ, куди його викликають і наполегливо цікавляться поїздками до столиці. Ігор Сердюк також розповів, що відбуваються пресинг і перевірки на підприємців, яких підозрюють у підтримці НКН.

Лідер організації «Ніхто, крім нас» Олександр Ковальов також заявляє про обшуки та тиск на обласних голів з Донецька, Луганська та Полтава. Він заявляє, що влада знищила і його бізнес. «Початок репресій та перевірок мого бізнесу почалося після бунту під парламентом, а закінчилося, коли на покладанні «афганці» показали цієї влади спину, - заявляє він. - Влада думає, що зламає нас, але вона робить нас вільними. Репресії здатні згуртувати хлопців з НКН сильніше, ніж пережита війна».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ