Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проти службових осіб одного зі львівських приватних підприємств порушено кримінальну справу за фінансові махінації

Працівники податкової міліції викрили факт ухилення від повернення виторгу в іноземній валюті в особливо великих розмірах службовими особами приватного підприємства. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області.

Під час перевірки працівники податкової міліції з’ясували, що одне із львівських приватних підприємств уклало контракт з фірмою, яка знаходиться у Великобританії, та здійснило експорт лісоматеріалів на загальну суму більше одного мільйона доларів США.
Згодом одну частину коштів за експортовану продукцію було повернуто, а іншу - в розмірі півмільйона не повернуто. Хоча відповідно до діючого законодавства виторг в іноземній валюті підлягає зарахуванню (поверненню) на валютні рахунки в уповноважених банках у терміни зазначені в контрактах, але не пізніше 90 календарних днів з дати митного оформлення продукції, що експортується.
На момент перевірки півмільйона доларів США англійською фірмою так і не було повернуто. Жодних дій, спрямованих на повернення валютної виручки в Україну до травня 2006 р. службовими особами приватного підприємства вчинено не було.
За фактом ухилення від повернення виторгу в іноземній валюті в особливо великих розмірах службовими особами приватного підприємства за ч.3 ст.207 КК України порушено кримінальну справу. Триває розслідування.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ