Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

При Львівській ОДА створили Раду кінематографу

Рада кінематографу при Львівській обласній державній адміністрації створена розпорядженням голови ЛОДА. Про це повідомили 18 серпня у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Її мета – підтримка та розвиток кінематографії на теренах Львівщини, а також підвищення туристичної привабливості області.

Сьогодні ж відбулись перші установчі збори новоствореного органу.

"Рада кінематографу покликана стати ефективним інструментом промоції Львівщини, як в Україні, так і за її межами. Наше завдання, щоб компанії, які займаються виробництвом фільмів, мали бажання сюди приїжджати та впевненість, що саме в нашій області для них будуть створені найкращі умови для роботи", - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Для забезпечення найкращих пропозицій для кінематографістів відділ інвестиційної політики Львівської ОДА розробить інвестиційний паспорт кіногалузі. До цієї роботи будуть залучені усі структурні підрозділи ЛОДА.

Він міститиме інформацію про кількість відзнятих фільмів українським кінематографом та спільно з іноземними партнерами, програми державної підтримки, які стосуються галузі кінематографу, бокс-офіси українських фільмів за останні 5 років, касові збори українських фільмів за попередні періоди, кількість кіностудій, театрів, театрів-студій, професійних акторів, освітні курси та школи, реліз вітчизняного виробництва від загальних касових зборів за рік, інформацію про ІТ сектор для створення якісного цифрового продукту, кількість пам‘яток культурної спадщини, кількість відзнятих фільмів на території України за роки незалежності тощо.

Окрім цього, спільно з ГО напрацюють гід локацій - так званий чек-лист цікавих місць, де можна знімати кіно.

Рада кінематографу при Львівській ОДА також сприятиме спрощенню процедур  з надання дозвільних документів необхідних для проведення фільмування та здійснюватиме повний супровід процесу виробництва кіно на території Львівщини.

"Це і інформація про локації, і забезпечення безпеки під час зйомок у співпраці з дотичними службами, промоція тощо. Ми вже маємо певні домовленості з міжнародними студіями, які виявили бажання у нас працювати", - розповів керівник відділу інвестиційної політики Орест Фільц.

Вже найближчим часом розпочнеться робота над створенням проморолика, який запрезентує потенціал Львівщини для розвитку кінематографу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ