Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

​При МЗС буде створено Український інститут

Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Міністерства закордонних справ щодо створення Українського інституту – інституції з презентації України за кордоном. Про це повідомили в прес-службі МЗС України.

Публічна та культурна дипломатія як складові «м’якої сили» держави стають дедалі важливішим інструментом державної політики України у реалізації пріоритетних зовнішньополітичних завдань, зміцненні національної безпеки, формуванні позитивного міжнародного іміджу нашої держави та її інтеграції у європейський простір.

Важливим кроком для захисту інтересів нашої держави та формування позитивного іміджу України за кордоном є створення у сфері управління МЗС державної установи «Український інститут».

На Інститут також будуть покладені такі завдання, як презентація та просування іміджу України у світі, сприяння міжнародним обмінам та інтеграції України у світовий культурний контекст, популяризація української мови та культурного продукту за кордоном, поширення за кордоном інформації про науковий, освітній та туристичний потенціал нашої держави тощо.

Мета створення Інституту – розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі. «Це ідентифікація України – що є Україна для пересічного голландця, грека чи бразильця, з чим вона асоціюється, і, звичайно, привабливість нас як країни – практична, туристична, інвестиційна. Це також сприятиме інтеграції нас у контекст не тільки мистецтва і культури, але й науки, освіти і багатьох інших сфер», – зазначив Павло Клімкін.

Інститут буде афілійованою з МЗС установою, яка, проте, буде самостійною у визначенні змістовного наповнення роботи інституції. Натомість контроль за роботою Українського інституту, а також визначення засад та пріоритетів здійснюватиме Наглядова рада. Фінансуватися Інститут буде з державного бюджету, а також за рахунок благодійних внесків та донорської допомоги.

Міністр Павло Клімкін наголосив, що як створення цієї інституції, так і її подальша робота, мають базуватися на інклюзивному підході - залученні широкого кола учасників від держави, громадського сектору, бізнесу, а також експертів з-за кордону, діаспори.

Посилання на Розпорядження Кабінету Міністрів України “Про створення державної установи “Український інститут”: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250094619

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ