Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Приміщення, яке могло б слугувати бійцям АТО, піде з молотка

Учора, 1 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали приватизацію способом продажу на аукціоні нежитлових приміщень на пл. А. Міцкевича, 6/7. Виручені з продажу кошти підуть на будівництво багатоквартирного будинку для учасників АТО у Львові. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Депутати погодили приватизацію способом продажу на аукціоні нежитлові приміщення 4-го поверху загальною площею 293,1 кв. м на пл. А. Міцкевича, 6/7.

Нежитлові приміщення перебувають на балансі ЛКП "Цитадель-Центр", є вільними та ніким не використовуються.

Як зазначив голова міжфракційної групи з питань АТО у Львівській міській раді Віталій Свінціцький, це приміщення просили надати в оренду ГО «Союз Ветеранів Десанту», щоб облаштувати там соціальний хостел для військовослужбовців учасників АТО.

«Оскільки цього зробити не дозволили, то на комісії з підготовки пропозицій для надання в оренду майна територіальної громади м. Львова я запропонував скерувати кошти, отримані від продажу цього приміщення на аукціоні, на будівництво будинку  для учасників бойових дій в зоні АТО, що споруджується на вул. Під Голоском, 2. Прошу врахувати це джерело доходів для фінансування будівництва будинку для учасників АТО», - сказав Віталій Свінціцький.

«За» проголосували 44 депутати.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у травні цього року ГО «Союз Ветеранів Десанту» виступив з ініціативою створення у центрі Львова на пл. Міцкевича, 6/7 першого соціального хостелу для військовослужбовців. Однак, ініціативу бійців АТО не підтримали чиновники Львівської міської ради.

Ініціатива створення соціального хостелу для військових з’явилася тоді, коли  голова ГО «Союз ветеранів десанту» Сергій Сень побачив як бійці, очікуючи на свої потяги, змушені ночувати просто на вокзалі у Львові.

Цю ідею підтримали військові. Багато військовослужбовців приїздить до Львова, адже тут розміщений військовий госпіталь Західного регіону, бійці проходять військово-лікарську комісію, окрім того, є Яворівський полігон.

Однак, чиновники Львівської міської ради виступила проти цього. Як аргументувала начальник управління комунальної власності у Львівській міськраді Інна Свистун, «ця площа є комерційна, тому її варто виставити на аукціон». Стартова ціна – щонайменше 10 млн грн.

Нагадаємо також, як повідомляло Гал-інфо, «Самопоміч» орендує приміщення 5-го поверху на пл. Міцкевича, 6/7. Однак ГО «Самопоміч» заборгувала за оренду приміщення понад 366 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ