Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Природному заповіднику «Розточчя» слід повернути статус юридичної особи – Львівська ОДА

Статус юридичної особи заповідника «Розточчя» слід відновити. Про це сьогодні, 12 січня, під час наради перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Природний заповідник «Розточчя» повинен бути юридичною особою і фінансуватися по окремій бюджетній програмі», - наголосив М.Янків.

Ректор Національного лісотехнічного університету України Юрій Туниця переконаний, що ситуація довкола заповідника та відповідна реакція виникли з нічого, основою для рішення міністерства став акт КРУ і основне – це вирішення питання фінансування заповідника. Тому професор Туниця Ю.Ю. підтримав пропозицію щодо відновлення статусу заповідника «Розточчя» як юридичної особи, та запевнив, що в такому статусі заповідник і Львівський національний лісотехнічний університет зможуть і надалі ефективно працювати, а фінансування заповідника у подальшому повинно здійснюватися по відповідній програмі Міністерства.

На завершення М.Янків запевнив присутніх, що ЛОДА бере під контроль вирішення питання з заповідником «Розточчя», відповідні листи та обґрунтування будуть надіслані в МОН України. «Заповідник є, він працює, його ніхто не ліквідовував і, відпрацювавши певні юридичні моменти, думаю, ми зможемо вже в найближчий час вирішити ці питання», - додав М.Янків.

Участь у нараді також взяли заступник голови ОДА - керівник апарату Ірина Мошура, начальник юридичного управління ЛОДА Ольга Вороновська, в. о. начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Мирослав Хом’як, перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Стефан Татух, ректор Національного лісотехнічного університету України Юрій Туниця, заступник голови Західного наукового центру, директор центру Олег Зинюк, директор природного заповідника «Розточчя» Ярослав Болт, проректор з наукової роботи Національного лісотехнічного університету України Григорій Криницький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ