Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийняття закону «Про опозицію» цілком можливе – Тарас Чорновіл

«Наскільки мені відомо, у нас є певні зобов’язання перед Блоком Юлії Тимошенко. Якщо будуть виконані необхідні трансформації до закону «Про опозицію», зокрема від Олександра Мороза, то немає жодних підстав не приймати цей закон», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл.
«Коли ми голосували за закон «Про опозицію» в першому читанні, звичайно ж, ми узгоджували й обговорювали той момент, що в кінцевому результаті таки має бути прийнятий пакет документів: один закон, який унормовує діяльність влади – закон «Про Кабінет Міністрів» і, відповідно, два закони, які унормовують, забезпечують можливості для діяльності опозиції, – закон «Про опозицію», а також за наполяганням Юлії Тимошенко, закон «Про імперативний мандат», – зазначив народний депутат.
«Партія регіонів і антикризова коаліція узгодили позицію з боку Юлії Тимошенко не голосувати за закон «Про опозицію» в цілому, оскільки до нього насправді є певні застереження. Зокрема, Олександр Мороз наголосив, що окремі формулювання в законі для нього виглядають некоректними з погляду співвідношення з Конституцією. Однак я не сказав би, що існує така некоректність, оскільки, коли ми готували закон, то намагалися усунути всі некоректності або ж неконституційні норми», – додав Тарас Чорновіл.
 За словами нардепа, «оскільки існують застереження, з якими навіть головна авторка первинного проекту закону «Про опозицію» погодилася, то стає зрозумілим той факт, що в цій редакції закон не буде затвердженим».
«До другого читання цей закон буде трансформований і дещо змінений. Однак це не свідчить про те, що ми порушуємо дані обіцянки, оскільки ще спочатку мова йшла про те, що саме в такому стовідсотковому, дослівному вигляді закон про опозицію не буде прийнятим», – наголосив Тарас Чорновіл.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ