Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пшевлоцький: Руху земель сільськогосподарського призначення на Львівщині наразі немає

Офіційний продаж земель сільськогосподарського призначення на Львівщині у зв’язку з закінченням мораторію ще не розпочався. У цьому в коментарі „Гал-info” запевнив начальник Львівського обласного управління земельних ресурсів Микола Пшевлоцький.
На думку Пшевлоцького, щоби земельний ринок запрацював, потрібно ще виконати цілу низку умов. „Наразі прийнято зміни в державний бюджет, внесено зміни до інших законів, зокрема Земельного кодексу, – каже Пшевлоцький. – На черзі закони про земельний кадастр і про земельний ринок. Тому поки що руху земель сільськогосподарського призначення на Львівщині не зафіксовано”.
Начальник Львівського обласного управління земельних ресурсів також вважає, що кардинальних змін на центральному і регіональному рівнях повинна також зазнати й їхня структура. На думку Пшевлоцького, їхнє управління зазнає змін, і стане підпорядкованим до Кабміну.
„Ринок землі давно назрів, далі чекати вже нікуди, – каже Микола Пшевлоцький. – Це питання є наболілим, і не можна ховати далі голову в пісок, адже від цього втрачають і люди, і держава”.
Але, на думку Пшевлоцького, наразі ще не має всіх необхідних механізмів. „Це необхідно, щоби в нас запрацював не тіньовий, а цивілізований, зрозумілий, відкритий та вигідний для усіх ринок, – каже Пшевлоцький. – А для цього потрібно мати законодавче забезпечення й розробити відповідні механізми. Цілком ймовірно, що цього буде досягнуто ще в цьому році”.
Нагадаємо, з січня 2008 року припинив свою дію мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, введений ВРУ попереднього скликання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ