Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Пшонка оприлюднив рейтинг корупційних схем

Боротьба з корупцією повинна вийти на якісно новий рівень. Про це сьогодні зазначив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час спілкування із представниками ЗМІ. Повідомив відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

За його словами, евроінтеграційні прагнення України і міжнародні норми потребують не просто стандартних кроків у боротьбі з корупцією, але й усунення ризиків вчинення корупційних правопорушень.

«Боротьба з корупційними схемами, які складалися роками справа не проста і, безумовно, вона має своїх противників», - сказав він, додавши, що саме тому планка боротьби з корупцією в Україні сьогодні піднята уже високо.
Віктор Пшонка наголосив на тому, що органи прокуратури цілком і повністю усвідомлюють свою відповідальність не тільки за збереження бюджетних коштів та не допущення існування корупційних схем, але й за покращення інвестиційного клімату в нашій державі.

«Якщо раніше ми говорили про поширеність зловживань на рівні дозвільних систем, надання адміністративних послуг, та втручання у малий і середній бізнес, то сьогодні нам доводиться говорити про корупційні правопорушення у бюджетній сфері на значно вищих рівня , де, на жаль, та сама незаконність тендерних процедур займає левову частку», - сказав Генеральний прокурор України.

За його словами найбільша кількість корупційних правопорушень вчинена саме у бюджетній сфері. «На другому місці – маємо сферу охорони здоров’я, на третьому – освіту, четвертому – сферу земельних відносин, далі – фінансово-кредитні та банківські системи», - зазначив Віктор Пшонка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ