Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ПТСР у військових: методики реабілітації

В Інституті психології імені Костюка обговорили проблеми лікування посттравматичного синдрому.

П’ятого листопада цього року у приміщенні Інституту психології Інституту психології імені Г.С. Костюка Національної Академії Педагогічних Наук України відбулася зустріч Юрія Путаса – засновника партії «Духовна Україна», і Миколи Мазикіна – голови ГО «Європейська Галичина» з директором Інституту, професором, членом Міжнародної ради психологів, головою Товариства психологів України, головою Міжнародного благодійного фонду психології імені Г.С. Костюка, академіком Максименком Сергієм Дмитровичем. 

Від пана Максименка гості отримали розроблені Інститутом методичні рекомендації щодо порядку створення та організації поточної діяльності центру соціально-психологічної реабілітації учасників Операції Об’єднаних Сил. Зокрема, обговорили проблеми лікування посттравматичного стресового розладу. 

Центр (а в перспективі - мережу центрів) планується створити спільними зусиллями партії «Духовна Україна» та громадського об’єднання «Європейська Галичина» за наукової та методичної підтримки Міжнародного благодійного фонду психології імені Г.С. Костюка. Сергій Дмитрович поділився досвідом роботи подібних, уже існуючих, центрів в Україні, а також в інших країнах. 

Учасники зустрічі висловили спільне переконання, що проблема надзвичайно актуальна і нагальна - захисники нашої Вітчизни повинні постійно відчувати турботу про себе як влади, так і структур громадянського суспільства. Відчуття, що нація цінує подвиг своїх охоронців – надзвичайно важливий чинник боєздатності армії. 

Під час зустрічі також обговорили роль духовності в процесі виховання морально здорової української нації. 

Немає таємниці в тому, що надзвичайно стрімкі суспільні зміни випробовують на міцність також і моральні засади суспільства, особливо молодого покоління. 

Наш спільний духовний обов’язок – підтримувати духовні традиції народу і дати молоді інструменти для опору деструктивним процесам моральної деградації. 

Саме тому співпраця науки, громадських і політичних організацій така важлива для досягнення мети. 

На завершення зустрічі Путас та Мазикін передали до бібліотеки Інституту подарункове видання Святого Письма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ