Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пушкар, Шевченко та Кесем Султан – найпопулярніші запити у Wikipedia минулого тижня

Ми продовжуємо аналіз трендів в українському сегменті онлайн-енциклопедії Wikipedia. Сьогодні ми розповімо, що цікавило українців впродовж минулого тижня.

На першому місці Тарас Григорович Шевченко. Сторінку Кобзаря стабільно відвідували понад 3 тис. українців на добу. Як показує статистика, письменник завжди в трендах.

За ним сторінка українського армреслера Андрія Пушкаря. Спортсмен загинув 14 листопада 2018 року на Рівненщині в автомобільній аварії. За інформацією поліції, автомобіль, в якому їхав Андрій, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою. Андрій Пушкар був 15-разовим чемпіоном світу та 16 разів ставав найкращим у Європі.

«Бронза» в Івана Франка. Він, як і Шевченко, стабільно популярний у Wikipedia – 2,7 тис. переглядів за добу впродовж минулого тижня.

На четвертому місці солістка гурту KAZKA Олександра Заріцька. Її сторінку відвідували близько 2,5 тис. разів на добу. Гурт KAZKA зараз перебуває на піку своєї популярність. Нещодавно з’явилися новини про те, що їх хіт «Плакала» посів перше місце у чарті російського телеканалу «Муз-ТВ».

Замикає рейтинг сторінка, присвячена Кесем Султан – третій дружині османського султана Ахмеда I. Її образ використано в турецькому серіалі «Величне століття. Нова володарка». Серіал за жанром історична драма і має велику популярність серед українців. Щодня про Кесем Султан читали близько 1,5 тис. разів на добу.

Окрім вищезгаданих запитів, популярними були також сторінки гурту KAZKA, українського мульфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» та учасниці шоу «Супермодель по-українськи 2» Вікторії Маремухи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ