Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін відмовився помилувати Сенцова на прохання членів російської партії

Адміністрація президента РФ Володимира Путіна відмовилася помилувати незаконного засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова на прохання членів російської партії «Яблоко».

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк. Звернення на ім’я Володимира Путіна за підписом голови партії Емілії Слабуновой було направлено 28 вересня, коли український режисер голодував в колонії у Лабитнангі, передає Громадське радіо.

«Партія «Яблуко »вважає принципово необхідним без зволікання випустити з місць позбавлення волі Олега Сенцова. Право помилування — це виняткова прерогатива президента, Конституція Росії не обмежує його в цьому праві. Закликаємо не боятися здійснити цей крок, найважливіший з гуманітарної, правової і політичної точок зору», — ішлося у зверненні.

Зазначається, що відповідь, яка надійшла з адміністрації Путіна, повторювала аналогічні документи, надіслані раніше матері Сенцова та митрополитові Клименту, які також просили про помилування Олега Сенцова. Зокрема, у Кремлі знову зазначили, що прохання про помилування має подати сам засуджений особисто.

«Вже зайве, мені здається, повторювати про те, що ні Надія Савченко, ні Ільмі Умеров про помилування особисто не просили, проте були звільнені президентським указом. В останньому випадку, до сих пір засекреченим», — написав Антон Наумлюк.

Нагадаємо, 26 жовтня з’явився повний текст заповіту Олега Сенцова.

5 жовтня оприлюднили лист Сенцова, який той передав через адвоката. У листі український режисер заявив, що з 6 жовтня припиняє голодування через загрозу примусового годування.

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за обвинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у РФ. 6 жовтня Сенцов припинив голодування через загрозу примусового годування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ