Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін заявив, що РФ визнала “ДНР” та “ЛНР” у межах Донецької та Луганської областей

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія визнала незалежність так званих "Л/ДНР" "в межах, які позначені в їх конституціях". При цьому він уточнив, що саме в межах Донецької та Луганської областей, які у складі України

Про це повідомляє УНН.

“В яких кордонах ми будемо визнавати ці республіки. Ми ж їх визнали, а це означає, що ми визнали всі їхні фундаментальні документи, в тому числі і Конституцію. А в Конституції прописані кордони в рамках Донецької та Луганської областей в той час, коли вони були в складі України", - сказав Путін.

За його словами, він розраховує, що всі спірні питання будуть вирішені в ході переговорів між владою України і ватажками "ЛДНР".

"На жаль, наразі ми розуміємо, що це неможливо через бойові дії, які там досі тривають і мають тенденцію до загострення", - зазначив Путін.

Також він заявив, що Мінських угод більше не існує. 

“Всі інші роки... зусиллями нинішньої київської влади все було зведено до нуля. Мінські домовленості були вбиті ще задовго до вчорашнього визнання народних республік Донбасу. І не нами, не представниками цих республік, а чинною київською владою", - сказав Путін.

Путін вважає, що Київ звів усі зусилля з реалізації Мінських угод до нуля.

"Керівництво України публічно почало заявляти, що не збирається виконувати ці угоди, що тут сказати. І перші особи про це заявили, що ж далі чекати? Тепер Мінських угод не існує, чого ж їх виконувати, якщо ми визнали незалежність цих утворень?" - зазначив Путін.

Варто зазначити, сьогодні голова МЗС Японії Йосімаса Хаясі заявив про те, що Міністри закордонних справ країн G7 - найбільших економік світу - погодилися засудити визнання Росією так званих "Л/ДНР" на Сході України.

Йосімаса Хаясі повідомив журналістам, що міністри ухвалили, що визнання Росією двох регіонів "незалежними" є порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, а також міжнародного права.

"Європейська та міжнародна єдність та твердість. Ми погодили це з нашими партнерами з G7. Спільна рішучість підтвердити нашу повну солідарність з Україною та запровадити санкції у відповідь на незаконні та безвідповідальні дії Росії", - написав за підсумками переговорів міністрів країн "Групи семи" голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан у твіттері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ