Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Питання, чи може Україна приєднатися до НАТО, вже вирішено", - Мелінда Сіммонс

Посол Великої Британії в Україні заявила, що країни-члени НАТО підтримують вступ нашої держави до альянсу, проте Україні потрібно здійснити судову реформу і реформу безпекового сектору.
Мелінда Сіммонс, фото - ВВС

Про це вона розповіла в інтерв'ю BBC.

Зокрема, дипломатка зазначила:

"Ясно, що держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до НАТО. Можна сказати, що питання про те, чи може Україна приєднатися, вже вирішено в принципі. Питання в тому, що для цього потрібно. І от розмови про це з українською стороною відбуваються регулярно, а зрушень нема".

За її словами, із участю України в операціях НАТО наразі "все чудово, і прогрес є очевидним". Але вона зауважила, що стосовно інституційних реформ, яких вимагає членство, "є ще багато роботи". Зокрема Сіммонс вважає, що в деяких сферах досі потрібно більше докласти зусиль, ніж в інших.

"Одна з них - інституційна реформа в сфері оборони. Я послідовно і скрізь наголошую: воювати на фронті дуже важливо, але так само важливо мати надійну систему підтримки в тилу. І тут повинен бути якийсь поступ. На додачу, статус "Партнера розширених можливостей" та План Дій щодо членства чітко говорять: є супутні реформи, в яких також має бути прогрес. Це судова реформа і реформа безпекового сектору", - додала дипломатка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ