Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада дозволила поліції евакуювати припарковані автомобілі, які заважають проїзду

Верховна Рада дозволила поліції евакуювати припарковані автомобілі, які перешкоджають руху транспорту. Про це повідомило видання Лівий берег.

За прийняття законопроекту №5364 проголосували 237 депутатів при мінімально необхідних 226.

Евакуація може здійснюватися, якщо авто поставлено на проїжджій частині у два і більше рядів, розташоване на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мосту, шляхопроводі або під ним, в тунелі, на пішохідному переході або ближче ніж за 10 м від нього по обидва боки, на перехрестях і ближче ніж за 10 м від краю проїжджої частини за відсутності на ній пішохідного переходу, ближче ніж за 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче ніж за 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче ніж за 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Обставини, що послужили підставою для тимчасового затримання транспортного засобу, повинні обов'язково фіксуватися в режимі фотозйомки або відеозапису і у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення.

Інформація про евакуацію повинна відразу ж передаватися на мобільний номер і електронну пошту власника автомобіля.

Згідно із законопроектом, порушення правил паркування транспортних засобів, у тому числі несплата вартості послуг за користування майданчиком для платного паркування, обертається накладенням штрафу у 20-разовому розмірі від вартості однієї години послуги користування парковкою.

Паркування в місцях, призначених для безкоштовного паркування, особами, які не мають відповідних пільг, обертається накладенням штрафу у 30-разовому розмірі від вартості однієї години послуги користування парковкою.

Постанова про адміністративне стягнення за порушення правил паркування може виноситися без участі порушника. Інспекторам з паркування забороняється приймати готівкові кошти як плату за послуги.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ